Plan B, Köbenhavn


För drygt två år sedan var vi, Hans K, Martin J och jag Stefan S, på Kbh-picnic under ledning av Martin J och besökte tre utomordentligt fina pubar. Först ut var Plan B på Frederiksborggade 48. Och istället för att lägga ut texten själv (av det jag minns så här i efterhand) klipper jag en text från ”Alt om Köbenhavn” på nätet:

Skal du mødes med vennerne til en fyraftensøl, eller bliver du småsulten i området mellem Nørreport og Søerne, er Plan B et godt sted at kende. I en skøn blanding af gamle møbler, selvironiske malerier af Peter Carlsen, en snakkesalig vært med hang til Lars H.U.G.s Kliche-plader, kan du få brunch, sandwich og tapas, et godt udvalg af vin, som også serveres glasvis, og over 400 forskellige slags øl.

Baren har tre fadølshaner. Udvalget skifter og kan f.eks. være en dansk ale, en belgisk lambic og en weissbier. Et af de danske mikrobryggerier, der leverer til Plan B er Grauballe, som har navn efter den lille by nær Silkeborg, der er mest kendt for at have en af sine tidligste indbyggere udstillet på museum.

Kan du samle en håndfuld øl-interesserede, kan du bestille en aften med ølsmagning og tapas på Plan B. Og sådan noget bliver som bekendt hurtigt muntert.

Festen slutter dog så tidligt, at den ikke behøver at true din arbejdsduelighed dagen efter: Plan B lukker allerede kl. 22. Trænger du til en kop mocca at styrke dig på, har Plan B over 10 typer bønner at vælge imellem, ligesom der er kræset for tedrikkerne.

Plan B er delt op i to afdelinger: Den ud mod gaden og et dagligstue-agtigt lokale som ligger nogle trin op. Om sommeren har Plan B borde udenfor, hvor der er mulighed for sol det meste af dagen.

Manden bag Plan B hedder Niels Steenstrum Zeeberg.

Så, hur skulle jag då själv sammanfatta intrycken av den här speciella hemma-hos-puben i Köpenhamn? Jo – ”Plan B kan godt anbefalles hvergang du er i byen!”

Efter en stunds danskt gemyt på Plan B lunkade vi hursomhelst vidare i Köbenhavnskvellen till Nörrebro Bryghus. Mer om det vid ett annat tillfälle.

/Stefan S

Annonser

~ av tourtrappist på 22 december 2009.

Ett svar to “Plan B, Köbenhavn”

  1. Mycket trevligt ställe. Kan intygas, var själv med.

    Hans K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: