Saliga Munken, Norrköping


Den Saliga Munken låter som ett underbart ställe. Och det är det på många sätt.

Mest för den otvungna miljön och den avslappnade servicen.

Men givetvis också för den härliga husmanskostmenyn och de helt OK fyllda kylarna bakom bardisken.

Jag har själv tex fått både Nögne Ös Imperial Stout och Double Dog Double Pale Ale från Flying Dog här.

Hör bara här på ett urval från den stående menyn:

Korsfarare på genomresa:

Potatis och purjolökssoppa // 65:-
Salig röra på grillat bröd // 65:-
Bräckt oxbringa // 115:-
Fiskgryta med skaldjur // 145:-

Munkens Trogna, här för att stanna:

Stekt strömmingsflundra med ansjovismör och potatismos // 75:-
Wallenbergare med skirat smör och rårörda lingon // 75:-
Raggmunk med stekt fläsk // 75:-
Stekt fläsk med löksås och kokt potatis // 75:-
Veckans Husman // 75:-

Va, vad säger man?
Eller så skönt det låter när Munken själv uttrycker det om sin stil:

Enkelheten är vårt recept

Om ni förväntar er bordsservering och ständigt uppassning bör ni nog tänka om, det är inte vår grej.
Tänk istället enkelhet, vällagad svensk husmanskost, spännande och lite annorlunda sortiment av drycker och en upplevelse du inte får någon annanstans i stan. Om det här låter instressant är Munken stället för dig!

Underbart!

Dessutom sitter en rejäl, mörk och smakrik öl helt perfekt till husmansmenyn.
Hade det inte varit så långt till Peking hade jag varit stammis för länge sedan.

/Stefan S

Annonser

~ av tourtrappist på 04 april 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: