Tour Trappist i Waagstuks ölkyl, eller f…n vad det är trevligt här ;-) – filmtajm


Vi har tidigare visat Alfons flamländska språkkurs från Waagstuk i Antwerpen och vi är nu tillbaka där igen. Stället som vi hittade genom en rekommendation här på bloggen var både välsorterat och vansinnigt trevligt. Sånt gillar vi 🙂

Den här gången blir det dock inte bara uttalsövningar på ”åååstefleeeteren” eller ”sjent” … det blir istället fler bilder från både inne i caféets väl innötta rum och från den härliga innergården.

Dessutom lite från mötet Hans Bombeke, ordförande (voorzitter) i ”Antwerps Bier College”, som dök upp vid vårt bord när han såg att vi nogsamt testade ölutbudet. Han bjöd både på lite lokal ölkunskap, ett par anekdoter och en inbjudan till föreningen.

Han lämnade också tidningen ”De zytholoog”, ”tijdschrift voor de Belgische Biercultuur” till oss. Jag tror inte att det krävs någon översättning där för att förstå vad den handlar om. Tidningen ges ut av föreningen ”Zythos” som,om jag får fortsätta med Flamländskan är ”een confederatie van lokale verenigingen die actief zijn rond de Belgische biercultuur”.

Inte så himla svårt det där med flamländska ändå 😉 … kanske… man kan ju inte vara helt säker men…

Vi testade också lokal husmanskost, ”Stoemp van het moment”, och vi fick den stora äran att gå in i ölkylen av Waagstuks ägarinna tillika servitris.

Så ta en titt på Waagstuk från både in och utsidan här och hör Hans självklara kommentar; ”f…n vad det är trevligt här”… ett par tre gånger. Och för er som var med – njut av minnena…

Ölkylar är en häftig, om än rätt så kylslagen, upplevelse och jag kan förstå den upphetsning som killarna i Heinekenreklamen känner för sin walk-in-fridge även om den ju kunde fyllts med något mera välsmakande innehåll… Men men…

Fortsätt också att hålla ögonen öppna för fler filmklipp från Tour Trappist 2010. Det finns nämligen fler oanvända klipp kvar i datorn. Både från värdshuset i Ostvleteren, de Struise, Gent och Bruxelles.

/Stefan S

Annonser

~ av tourtrappist på 02 augusti 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: