Ett skrotupplag, en kanalkrog och en pub på galgbacken i Gent – filmtajm


Andra dagen på Tour Trappist 2010 gick resan till Gent.

Väl framme och efter en snabb incheckning på hotellet så var vi snabbt ute på stan för att kolla in de sedan tidigare inprickade ölställena ‘t Velootje, Het Waterhuis aan de Bierkant och ‘t Galgen Huisje.

Det var en bit till centrum men vi valde ändå att gå för att känna in atmosfären. Först kändes det som en helt ordinär mellaneuropeisk stad men när vi väl nådde kanalerna så bytte stan karaktär. Gamla (vi talar 1400-1500-tal) hus skapade tillsammans med kanalerna en underbart härlig känsla av romantik från en svunnen tid.

Och att hitta våra vattenhål var inte heller några som helst problem.

‘t Velootje var ett helt fantastiskt märkligt ställe där ägaren satt tillsammans med gästerna vid ett bord utanför dörren och tog en öl och tjötade. När vi klev in fann vi en värld som knappast går att beskriva som något annat än ett skrotupplag! Vi förstod genast rekommendationerna vi fått att dricka direkt ut flaskan och inte acceptera några glas 🙂 Nåväl, Pater Lieven är helt OK ur flaskan.

Nästa stopp blev Het Waterhuis aan de Bierkant som låg vackert vid kanten av en av kanalerna. Här blev det Flamländs stuvning och ett antal underbara öl. Och givetvis, det får jag inte glömma, ett rejält lass med pommes frites 🙂

Sist ut denna kvällen var ‘t Galgen Huisje som fanns som en kvarleva från stadens galgbacke på slutet av 1700-talet om vi förstod bartendern rätt. Ni kan se på filmen om ni tycker att han verkar trovärdig eller inte.

Vi var inte speciellt källkritiska den här kvällen. Vi fick vad vi ville med råge ändå – flera fina belgiska öl 🙂 Häng med på vår vandring!

Ni vet väl också att ni kan se fler filmer/bildspel från Tour Trappist 2010 under fliken ”Filmer av Tour Trappist” här i högerspalten! Och dessutom bilder från Tour Trappist i Gent på vår Flickr-sida.

/Stefan S

Annonser

~ av tourtrappist på 02 mars 2011.

3 svar to “Ett skrotupplag, en kanalkrog och en pub på galgbacken i Gent – filmtajm”

  1. Riktigt snygg film!

  2. […] avverkade fyra vattenhål på touren. I tur och ordning Poperinge, Gent, Antwerpen och Bruxelles. Första dagen i Gent finns redan att beskåda här på TT bloggen. Då hittade vi tex ett ölhak inrymt i ett skrotupplag och ett på den gamla […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: