Tjöt och ett par goa öl på ombyggda Bishops Arms på N Vallgatan – 4


Bishops på Norra Vallgatan i Malmö har renoverats och byggts om en tid under hösten och nu var det dags för ett nytt (eller gammalt) premiärbesök igen.

Det blev en torsdagskväll med sönerna, en massa tjöt, go mat och ett par goa öl 🙂

Bardisken stod kvar, den öppna spisen stod kvar, men övervåningen var borta. Lite ljusare och mycket fräschare skulle man kunna säga och sittplatserna och borden var också ett snäpp bättre än tidigare.

I rummet bakom pågår fortfarande renoveringsarbetet så det återstår att se vad som händer där och hur resultatet blir.

Men så långt godkänt alltså 🙂

Vi hade spetsat in oss på en helkväll med mycket tjöt och så blev det också. Lite god mat fanns också på önskelistan och vi testade med gott resultat av såväl Bishops burgaren som Caesar salladen och Ryggbiffen med Scampi.

Men det är ju ändå alltid ölen som är det största nöjet och den största njutningen 🙂

Ikväll började vi med; J: Flying Dogs Tire Bite Golden Ale, N: Flying Dogs Kerberos Tripel och S: Oscar Blues Dale’s Pale Ale

J: N: S:

Tre finfina öl som kittlade gommen precis sådär som en första öl ska göra 🙂 Så, vad tyckte vi då? (Stefans/Beer Advocates/Ratebeers betyg inom parentes)

J tyckte att Tire Bite var aningen snäll (3/3,00/2,62), N att Kerberos var fyllig (3/3,47/3,07) och S att Dale’s Pale Ale var oväntat härligt välhumlad (4/3,97/3,72) 🙂

Nästa runda tänkte vi skulle vara snäppet vassare för oss alla och J beställde därför in Cigar Citys Jai Alai IPA, N valde Flying Dogs Wild Dog Barrel-Aged Gonzo Imperial Porter och S Dark Horse Brewings Fore Smoked Stout.

J: N: S:

Uppsnäppningen fungerade precis som vi ville 🙂 En bra toppning helt enkelt! Återigen – vad tyckte vi?

J menade att Jai Alai var en mild öl men med bett som gör hans ”lyft” från lagerölen lättare 😉 (4/4,08/3,79), N konstaterade om sin Wild Dog Barrel-Aged Gonzo Imperial Porter att ”det händer mycket i den här!” (5/4,10/3,87) och S att Fore Smoked Stout var underbart torrt rökig och choklad/kaffefyllig (4/3,93/3,76).

Alltså – allt som allt en lyckad tjöt och ölkväll på ett snyggt renoverat BA. Om rummet längre in i lokalerna kommer att få samma typ av inredning och känsla så blir det riktigt bra. För det tidigare ”innanförrummet” lämnade en hel del övrigt att önska, det var helt enkelt riktigt trist :-/.

/Stefan S

~ av Stefan S på 27 november 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: