Malmö Brygghus, Beerssons IPA – 4


Om förra veckans inlägg handlade om ett av ölvärldens vackraste skum så handlar detta om en av ölvärldens gräsligaste etiketter!

Den sitter på Malmö Brygghus flaska med Beerssons IPA.

Det jag undrar är varför?

Efter att ha startat ett härligt bryggeri baserat på kärlek till öl och ivrig entusiasm i minst sagt klassiska lokaler med hög smak och kvalitet på ölen och därtill stilsäkra höghalsade flaskor med bygelkork i porslin… varför?

Den här grabbteckningen är mera hämtad ur en insändarsida i en humorbok tänkt för små kaklade rum för enskilt bruk… varför?

På Malmö Brygghus webbplats kan man läsa att etiketten är inspirerad av byggeriets ägare Anders Hanssons tidigare karriär som konstnär och etikettdesigner.

Med all respekt Anders. Vilken tur att ölen smakar bra i alla fall 😉 Hade du haft en ärlig rådgivare borde han eller hon kunna stå emot den här typen av nostalgitripp från dina tidigare karriärer.

Förutom de vackra stora flaskorna som Malmö Brygghus tidigare levererat i så har ju samtidigt deras Cacao Porter Criollo (testas inom kort) nu fått en stram och stilren liten flaska med en etikett som ger klart bättre kvalitetsassociationer.

Så varför detta med Beersson?

Givetvis är detta mina högst personliga åsikter och vem som vill får tycka annorlunda. Min tanke är bara att kvalitet ska genomsyra alla delar i en produkt. Och Beerson etiketterna signalerar något helt annat än vad innehållet i flaskan gör till mig :-/

Kanske är jag humorlös? Men jag menar väl 😉

Så snälla Malmö Brygghus. Ta er en funderare på Beerssons profilen. Håll på kvaliteten rakt igenom och var gärna lokal – som i Ribban Summer Ale.

                   

Nog om etiketter för idag. Dags för ölsnack!

Hur ful den än är så smakar Beerssons IPA riktigt bra!

Jag känner igen både dofter och smaker från andra fina IPA som citrus och överhuvudtaget mycket frukt, en maltig sötma, lite rökig karaktär och en generös fyllighet både i smaken och i gommen.

Bryggaren själv säger på sin hemsida helt kort:

”Beerssons IPA är en torrhumlad India Pale Ale av amerikansk typ.”

Inte så mycket att gå på alltså… T.o.m så lite att jag i en tidigare version av det här blogginlägget blandade samman Ratebeers beskrivning och recension av IPAn med den tidigare ”Tok-IPAn”. Men det är korrigerat nu.

Beer Advocate har ännu inte hunnit få in några recensioner men Ratebeer har efter 24 betygsättningar landat på ett genomsnittsbetyg på 2,75. Klart i underkant menar jag!

På RB skriver fiulijn från Como, Italy följande:

”Amber color, with nice fine perlage and creamy, generous head. The aroma is malty, earthy, with mild notes of cereals, fruits (apricot, peach), hop flowers; different, interesting. Very good flavor of malt, grains, toffee, with a biscuity tone; lean and soft mouthfeel; strong bitterness, with some hop resins; long final, very balanced between the malt and hop.
It doesn’t have the fresh hop characteristics of most IPAs, it’s more malt/caramel/toffee forward than hop forward, but with a slim and easy drinkable body.
Excellent surprise.”

Han är alltså mera på min linje än genomsnittet på RB.

Malmö Brygghus, Beerssons IPA får en fullmatad 4a på TT’s amatörpoängskala 1-5:

1: Odrickbart! Avstå!
2: Funkar till nöds. OK.
3: Bra.
4: Riktigt gott!
5: Himmelskt!

Härligt välhumlat fruktig med en gräsligt ful etikett :-/

/Stefan S

~ av Stefan S på 03 juni 2012.

3 svar to “Malmö Brygghus, Beerssons IPA – 4”

  1. Tokis, du har blandat ihop Tok-IPAn med den vanliga IPAn… Så tokigt det kan bli

  2. […] Något för Malmö Brygghus att fundera över till den (av mig) hett önskade ometiketteringen av sin Beersons serie […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: