Altbier & Schweinehaxe på Zum Schiffen, Düsseldorf – 4


Vad gör man en torsdagskväll i Düsseldorf?

Man kan naturligtvis göra en hel mängd olika saker – men jag har en klar rekommendation:

Ta en tur om gamla stan och leta upp Brauerei Zum Shiffen!

Där får ni en mer än hyfsad Altbier från Brauerei Frankenheim, fyllig och lite lätt knäckig i smaken.

Ni får också mängder av traditionell och mycket vällagad tysk matkultur.

Allt på menyn verkar kanske inte helt smakligt, det ska erkännas (bjud en utländsk besökare på blodkorv så kan ni ju jämföra hur vi kan reagera på, för oss, vissa mindre vanliga maträtter i Düsseldorf) men det allra mesta på matsedeln lockade mig.

Både kulinariskt och kulturellt. Nyfiken och hungrig med andra ord 😉

Ta bara en titt på menyn med husets specialiteter:

Till alla rätter på menyn dricker man såklart Altbier. Och den bara bärs in när man en gång har beställt! Så snart det första glaset är tomt kommer kyparen ilande och landar en nyupphälld bärnstensfärgad på glasunderlägget. En rasande bra princip 🙂

Och inredningen förstärker hela den genuina känslan. Ja, det är liksom helgjutet hela vägen om ni förstår hur jag menar.

På webben beskriver de själva sig så här:

”Situated in the Old Town, the restaurant/brewery “Zum Schiffchen“ is the oldest restaurant of Düsseldorf. People from Düsseldorf and also those just visiting say it is a typical original Düsseldorf restaurant. Atmosphere, furniture and food are guarantors of originality as much as the blue-aproned “Köbesse“ – the waiters – who “celebrate“ their service with humour and the typical Düsseldorf dialect – to the great joy of guests and travel groups from other countries. The restaurant was first mentioned in the chronicles of 1628, and we are proud of having had even Napoleon among our patrons. Nowadays, it is not so much the refined French habits and cuisine but a certain rusticity and joy that make this restaurant so popular.

The restaurant offers some 420 seats and is divided into different comfortable rooms that allow for privacy without depriving guests of what is happening elsewhere – ideal conditions for catering both for groups and individual guests. The beer garden seats another 140 guests.

The menu is plentiful. In addition to typical dishes from Düsseldorf and the Rhineland, there is homely fare and – upon request – some dishes for gourmets are served, too. The “Schiffchen“ (as it is commonly called) is run by Rolf Klostermeier who attends to you with all his heart and whose primary concern is the well- being of his guests. Hardly any other Düsseldorf restaurant has been mentioned and recommended in travel reports as often as the “Schiffchen“. A visit should be on the itinerary of very sight-seeing tour.”

Så, om ni inte redan förstått det – är ni i Düsseldorf en kväll så är Zum Schiffen, ett par glas Altbier och en Schweinehaxe ett glasklart alternativ 🙂

Zum Schiffen får en stabil 4a på TT’s amatörpoängskala 1-5:

1: Otrevligt! Avstå!
2: Funkar till nöds. OK.
3: Bra.
4: Riktigt trevligt och gott!
5: Himmelskt!

Ölutbudet är god tysk standard, det är maten som sätter pricken över iet!

/Stefan S

Annonser

~ av tourtrappist på 20 september 2012.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: