Tour Trappist första virtuella ölprovning – 5


IMG_9897Det kan tyckas vara långt efter sin tid och ett ålderstecken av rang att vi först nu haft vårt första virtuella TT-möte på Skype.

Det får vi fundera vidare på ur ett mera personligt plan. Men nu när det verkligen blivit av är det bara att konstatera att det var en succé!

En av tankarna med TT var ju att hitta ytterligare ett sätt eller snarare ytterligare en anledning att träffas och ses nu när vi spridit ut oss i Sverige av olika anledningar.

Så med betoning på att ses så är ju Skype det närmast perfekta sättet att träffas över en god öl… eller två 🙂

Det blev till sist bara Hans och jag som kunde vara med på premiären så vi kallar det istället för en generalrepetition. Men vi utropar gemensamt;

IRL är överreklamerat!

Nja… det var kanske att ta i och ryckas med av nyhetens behag (och de finfina ölen). Låt oss slå fast en gång för alla att IRL är och förblir hela målet med TT. Eller som vi uttrycker det på vårt Twitterkonto (det har vi haft ett bra tag så sååå värst gamla vill vi inte tro att vi är ;-)):

”Vänner sedan länge som gärna tar en öl ihop… eller reser en sväng… och tar en öl ihop…”

Nu kan vi hur som helst lägga till en dimension utanför den, med ett ord stulet från radions Spanarna, verkliga ”köttrymden”. Nämligen den virtuella rymden.

Vi stapplade oss fram i början med de obligatoriska tekniska uppstartsproblemen men sedan… När det hela väl tog fart kunde ingenting stoppa oss.

Vi korkade upp en Uerige Düsseldorf Altbier och vi var igång.:

Untappd-beskrivningen blev: ”Örtig humlesmak i en grund maltbotten som försvinner ganska snabbt i en ton av kvävd honung. God :-)”

Uerige, som under en tysklandsperiod varit M’s favorit, passerade utan tvivel kvalitetsgranskningen och Skype-provningen hade kommit igång. Ratebeer ger den ett snitt på 3,44.

Det blev mycket tjöt den här kvällen och en hundpromenad höll på att sätta stopp för öl nr 2 – men vi klarade av störningsmomentet och plockade fram ytterligare en godsak ur bolagets senaste månadssläpp: Evil Twin Brewing Naked Lunch In a Copenhagen Heavenly Resto:

Ja, vilken doft och vilken smak!

Här blev den lyriska Untappd-beskrivningen: ”Underbar murrig doft av fuktigt kaffe o tunn cognacsfatslagring (utan att vara det) Smaken är ett tungt slagskott av kaffe, dadlar o choklad”

Ratebeer slår här till med 3,65.

Hade inte klockan rasat iväg kunde vi suttit i ett par timmar till – men ytterligare en arbetsdag kallade på lite stärkande sömn och vi fick helt enkelt nöja oss med två sköna smakupplevelser och en lång rad av lösta världsproblem 😉 Inte illa ändå för en premiär.

En helkväll med ölprovning på Skype får en nära på gränsen till självklar 5a på TT’s amatörpoängskala 1-5:

1: Onödigt! Avstå!
2: Funkar till nöds. OK.
3: Bra.
4: Riktigt kul!
5: Kan inte hålla oss till nästa gång!

En värdig virtuell motståndare till IRL genom den lätt Einsteinska dimensionen att likt ett maskhål knyta samman köttrymdens utspridda delar.

/Stefan S

~ av Stefan S på 14 juni 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: