Inferno Restaurang & Bar, Lund, och ett par finfina öl – 4


20140531-161427.jpg Inferno beskriver sig själva rätt och slätt som restaurang. Efter två besök skulle jag nog hellre säga att de är en bar. En ölbar.

Dessutom en helt OK ölbar med plus i kanten för ett trevligt o varierat sortiment, en riktigt skönt dammig (bildligt talat – här är rent, tro inget annat) och avslappnad miljö och en matmeny – jo här finns ju mat – som är helt OK (och visst är det en restaurang)… om det nu i första hand är öl man är ute efter. Öl och tjöt 🙂

Äldste sonen bor dessutom i Lund. Därför passar det utmärkt med ett besök här då och då för att uppdatera livet, tjöta om allt mellan himmel och jord och bara umgås.

Och givetvis då också passa på att testa lite finfina öl. Hur fel kan det bli?

Inferno huserar i Wickmanska gården på Paradisgatan med anor från 1700-talet där ju namnispirationen från Dantes Inferno skapar balans till den mera himmellika adressen 🙂 Men möjligen för att ge paradiset liiite övervikt har man byggt bardisken av delar av den rivna Maglarps kyrkas orgelläktare!

Nåväl – nog med kulturhistoria 😉

Någon fungerande hemsida har jag inte hittat på nätet, men väl en Inferno-Facebooksida. Där kan ni hitta lite mer om öppettider, menyer, underhållning mm.

I glaset har det vid mina två besök hittills blivit fem riktigt trevliga öl-bekantskaper som kan ge er en aning om att här finns en hel del att njuta av:

20140531-161457.jpg# Pénombre från Brasserie Dieu du Ciel; Smakrik, rostad Black IPA m lätt touch av mörka bär o syrliga (de där lila) karameller. (3,5)

# Mont des Cats från Abbaye Mont des Cats; En ny Trappist? Ja, enligt etiketten. Dessutom bryggt hos Chimay!

Nåväl, en hygglig Belgisk Strong Ale med stor jästfruktig maltkropp 🙂 (4)

20140531-161442.jpg# The Sixth Glass från Boulevard Brewing Co; Ljuvligt maltsötsyrligt sirapsknäckig sötma m ett diffust örtsting (4)

# Molotov Cocktail från Evil Twin Brewing; Tydlig men lätt maltbas. Tung mörkfruktig humle och en syrligt vass spritkant (4)

# Skjálfti från Ölvisholt Brugghús; En bra lager helt enkelt… Och då för snäll för mig (3,5)

Ramlar man dessutom in på rätt dag så kan man få lite underhållning till ölen. Lågmäld och med känsla som passar helt in i den patinerade miljön.

Inferno 1 Inferno 2 Inferno 3

Så, tag gärna en sväng in om Inferno om ni har vägarna förbi. Atmosfären och det finfint utvalda ölsortimentet ger dig en trevlig stund. Garanterat.

Inferno, Bar o Restaurang i Lund, får en vänlig 4a på TT’s amatörpoängskala 1-5:

1: Olidligt! Avstå!
2: Funkar till nöds. OK.
3: Bra.
4: Riktigt trevligt!
5: Himmelskt!

4an är lite snällt satt och beror mycket på den sköna helheten: miljö, atmosfär, ölutbud och helt OK mat.

/Stefan S

Annonser

~ av tourtrappist på 31 maj 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: