3 små rum


Sitter just i en ljum sommarkväll två kvarter ifrån Avenyn o njuter en Arrogant Bastard Ale på 3 små rums trådsmala uteservering.

Stället lever gott upp till sitt rykte o jag kan bara hålla med innehavaren när han kommenterade min senaste beställning; ”Ett riktigt riktigt bra val”.

Och då fanns det utan tvekan en hel del godsaker att välja bland. Snyggt ordnat efter ursprung i 3 Små Rums vitrinskåp inne i den härligt inbodda baren en halvtrappa ner.

Den kommentaren, ”ett riktigt riktigt bra val”, gäller även det stället i sig 🙂

Så här beskriver 3 små rum sig själva på hemsidan;

”3 små rum är den lilla ölbaren mitt i Göteborg där vi värnar om kultur och lokalitet, det är en liten ö där det kommersiella intresset aldrig dominerar. Vår högsta prioritet är väl utvalda ölsorter på både fat och flaska, i kombination med noga utvald jazz som strömmar ut i samtalsvolym från högtalarna.

På 3 små rum kan du bland annat hitta klassiska belgiska ölsorter som trapistöl på fat. Men vi har även utsökt öl från lokala bryggerier som Dugges, Närke och Ocean. Utöver det vi har på fat, finns här ett stort urval av öl på flaska. Är du ute efter nåt du inte hittar så kan du alltid fråga oss i baren om det

Den kosmopolitska atmosfär som du ger dig in i när du tar trapporna ner till kärllarvåningen, är en helhet som består av just det högklassiga ölet, den sköna jazzen och de lågmälda – ofta flerspråkiga – samtalen som pågår. Om det inte spelas jazz på högtalarna så beror det antagligen på att det spelas livejazz på scenen.

Men det är inte bara vad du hittar på 3 små rum som bidrar till atmosfären, utan även vad du inte hittar här: drycker från de stora tillverkarna (både vad gäller öl och alkoholfritt) och storbildsskärmar under de stora sportsevenmangen är bland de saker du kan undvika här. Varmt välkomna!”

Öppettider hos 3 små rum är: Måndag : 16:00-23:00 TIS-LÖR 16:00-24:00 Söndag stängt.

Du hittar öl på fat från 16 Kranar: Dugges , Ocean , Närke , Oppigård , Nynäshamn, Chimay, Tripel Karmeliet, liefmans Cuvee’ Brut, Jever , Great Divide Titan IPA

Och över 200 flasköl, bl.a:
Belgisk: Trappist, Kloster, Special, Lambik, Geuze( Boon,Mariage parfait, 3 Fonteinen,Cantillon).
Brittisk: Traquair, S’Peter .
Amerikansk: Stone ,Left hand, Great Div., Rouge , North.
Svensk: Ocean, Dugges , Nynäshamn , Öland.
Dansk: Mikkeller (Single hop, Beer geek bre+bru, Black, struies,m.m) Ölfabriken (pale ale, Cream ale, m.m).
Norsk: Nögne (IMP stout, porter, #100, saison, Toshi Ishi, Sahti, m.m)

Så vad säger ni? Räcker det så eller?

För mig räcker det mer än väl och jag kommer att göra allt jag kan för att ”råka ha vägarna förbi” 3 små rum varje gång jag är i Göteborg i fortsättningen… 😉

/Stefan S

~ av Stefan S på 14 augusti 2010.

Ett svar to “3 små rum”

  1. […] från Centralstationen blev det, redan dagen innan vårt AIBF-besöl, en rask promenad till Tre Små Rum. Där har jag iofs varit förut men kan tänka mig att återvända precis hur många gånger som […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: