Filmer från Tour Trappist

Givetvis har kameran alltid varit med när vi både planerat och genomfört våra projekt.

Under Tour Trappist 2010 i Poperinge, Gent, Antwerpen och Bruxelles blev det extremt många bilder. Många finns upplagda i Stefans Picasa-album för TT. Men det blev också ett och annat filmklipp…

Filmklippen kräver lite mer efterbehandling vilket innebär att det kommer att poppa upp fler och fler efter hand. De hamnar så småningom på Stefans YouTube sida på nätet.

Som det ser ut just nu finns det tio filmer att se: pärlor från TT’s Belgienturné, två besök på CBC 2013 och 2016 och ett unikt sportreportage från TT’s boulemästerskap i Kvarna. Håll till godo:

# Första filmen kallade vi ett ”Vykort från Waagstuk, Antwerpen” och är en stillsam betraktelse över vår väntan utanför och besöket inne på ölcaféet Waagstuk efter en förmiddagspromenad i stan. Här stötte vi också på Alfons från Mechelen som gärna delade med sig av uttalstips på de belgiska svåruttalade orterna vi hade eller skulle besöka. Men han ville absolut inte vara med på bild. Hans fick rycka in som buktalare med blandat resultat. Kolla bara:

# Den andra filmen döptes till ”Grattis Poperinge, ett besök på In de Wrede med test av Westvleteren” efter att vi fått en snilleblixt (?) på tåget från Bruxelles att göra en egen variant på Dressmanreklamens ”Grattis Arboga”… Ja, ni vet där ett tjugotal vältränade killar i slowmotion och svartvitt kliver upp ur en sjö i bara vita kalsonger. Vi strök genast, av förklarliga skäl, kalsongmomentet men gjorde i alla fall en ”resväske line up” som en blek kopia. Men huvudinnehållet är från den underbara uteserveringen på In de Vrede strax intill Trappistklostret Sint Sixtus där de brygger och serverar den magiska ölen Westvleteren.

Nog tjötat – kolla här:

# Den tredje filmen fick namnet ”3,4 eller Chimayprovning på Kulminator, Antwerpen” efter Olis avsnoppning av matematiksnillena Hans och Martins relativitetsresonemang kring medelvärdet på utfallet av Chimaytestet. Här är det kultölcaféet Kulminator i Antwerpen som står i centrum även om vi också gjorde en förmiddagspromenad till det häftiga konstmuseet Aan de stroom som ska slå upp portarna först nästa år. Se allt här:

# Den fjärde filmen kallar vi ”Tour Trappist i Waagstuks ölkyl, eller f…n vad det är trevligt här” efter Martins lätt återhållsamma extas i Waagstuks kalla guldgruva och Hans klart mer avslappnade konstaterande att livet e bra härligt ändå, i alla fall här på Waagstuk. Med på ett hörn är också Alfons, vår flamländske uttalskonsult från film 1, Hans Bombeke, ordföranden i Het Antwerps Bier College och ägarinnan/servitrisen som modigt eller dumdristigt släppte in Martin och mig i kylen. Njut:

# Den femte filmen kallar vi ”en cykeltur till ‘t Molenhof och de Struise i Oostvleteren” eftersom den handlar om just det. Det var dagen efter besöket på In de Vrede intill Sint Sixtus klostret och den fantastiska Westvleteren ölen så en cykeltur satt bra på alla sätt. Och vi cyklade rätt så långt! Poperinge, Woesten, Oostvleteren, förbi Sint Sixtus igen och tillbaka till Poperinge. På vägen hann vi dock mer än att cykla. Ett besök på värdshuset/puben ‘t Molenhof bjöd på både en grym kycklinggryta och 4 fantastiska mörka öl i Black Damnation serien från de Struise/de Molen. Därför var det inte mer än rätt att vi passade på att besöka de Struise som låg bara tvärs över gatan från ‘t Molenhof. Se hela cykel-touren här:

# Den sjätte filmen blir ”Guldkorn i Gent, dag 1” och visar TTs utforskande av tre vattenhål i samma stad. ‘t Velootje var ett helt fantastiskt märkligt ställe där ägaren satt tillsammans med gästerna vid ett bord utanför dörren och tog en öl och tjötade. När vi klev in fann vi en värld som knappast går att beskriva som något annat än ett skrotupplag! Vi förstod genast rekommendationerna vi fått att dricka direkt ut flaskan och inte acceptera några glas 🙂 Nåväl, Pater Lieven är helt OK ur flaskan.
Nästa stopp blev Het Waterhuis aan de Bierkant som låg vackert vid kanten av en av kanalerna. Här blev det Flamländs stuvning och ett antal underbara öl. Och givetvis, det får jag inte glömma, ett rejält lass med pommes frites 🙂
Sist ut denna kvällen var ‘t Galgen Huisje som fanns som en kvarleva från stadens galgbacke på slutet av 1700-talet om vi förstod bartendern rätt. Ni får väl se på filmen om ni tycker att han verkar trovärdig eller inte.

# Den sjunde filmen blir (efter ett otroligt långt uppehåll i filmproduktionen) ”Tour Trappist på Copenhagen Beer Celebration 2013” som uppenbart är en avstämning av atmosfären på ölfestivalen i Köpenhamn den 3-4 maj 2013. Det var en upplevelse på många sätt men framför allt var det det breda och smakfulla ölutbudet som vi njöt av. På bilderna och filmklippen finns bara några av de namnkunniga bryggarna med men jag tror att det är tillräckligt för att få en aning om helheten. Så klicka in och njut av återseendet eller, om ni missade CBC 2013, bara våndas över allt ni missade och planera inför CBC 2014.

# Den åttonde filmen tar oss tillbaka till Gent; ”Guldkorn i Gent, dag 2” och är en fristående fortsättning (såklart) från Guldkorn i Gent, dag 1 :-). Temat är detsamma – tre vattenhål i den vackra staden utforskas noggrannt med alla väsentliga sinnen påslagna. Dulle Griet, Pakhuis och Kaffee de Hopduvel stod på programmet den här dagen och vi kan redan här säga att Pakhuis saknade charmen och känslan som de andra två hade. Maten var i alla fall god 🙂 Men men… Slå er ner bekvämt, korka upp ngt gott och häng med.

# Den nionde filmen är ett sportreportage från vår hösthelg på Kvarna 2015; ”TT Boule & Beer” eller ja, blandade sammanfogade klipp från TT:s boulemästerskap, tyska korvgrillning och ölprovning i det fria. Vad vi än kallar det så var det en succéhelg och det sista kastet i filmen visar på vår fenomenala skärpa även utanför ölens egentliga kärnområde. Eller ja… möjligen finns det en och annan teknikdetalj att finjustera innan vi tar oss an större mästerskap utan vätskekontroller 🙂

# Den tionde filmen är en inblick från vårt återbesök på Copenhagen Beer Celebration; ”TT besöker CBC 2016” och ger en känsla av både den nya lokalen, den uppsluppna och gemytliga stämningen, det enorma utbudet av fantastisk öl och en och annan lätt förvirrad diskussion om såväl SAS/Mikkellers samarbetes påverkan på flygsäkerhet som layouten av informationsbladet till de fyra olika sessionerna. Vad är uppenbart den rätta vinkeln och riktningen på text och illustrationer? TT reder ut begreppen (?) Håll tillgodo 🙂

 

 

Fortsätt alltid att hålla ett öga här efter nya filmklipp från vårt TT-äventyr… ja, de kommer naturligtvis att finnas i bloggen först också. Men detta är samlingsplatsen för alstren. Kanske vi skulle återuppliva produktionsbolaget ”Pelicula movies” som vi skapade på Fässubergsgymnasiet… Tja… vad säger ni TT?

Hur som helst; ni kan förvänta er fortsatta film/bildrapporter från Bruxelles, Söderbärke, Köpenhamn eller någon helt annan stans innan filmklippen sinar för gott. Dessutom fyller vi ju på med ojämna mellanrum 😉

/Stefan S


3 svar to “Filmer från Tour Trappist”

  1. […] vet väl att det finns fler filmer att se från TTs öden och äventyr under fliken Filmer av Tour Trappist här till höger! /Stefan […]

  2. […] vet väl också att ni kan se fler filmer/bildspel från Tour Trappist 2010 under fliken ”Filmer av Tour Trappist” här i högerspalten! Och dessutom bilder från Tour Trappist i Gent på vår […]

  3. […] Du hittar fler filmer från Tour Trappists utflykter under rubriken ”Filmer från Tour Trappist” […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: